Protein – hvad og hvorfor

Proteïne – wat en waarom

Eiwitten – wat en waarom

We weten inmiddels allemaal hoe belangrijk eiwitten zijn in verband met training en gewichtsverlies. Daarom is het goed om een goede portie eiwitten na de training of als tussendoortje te nemen om je verzadigd te houden, dus waarom zou je er niet iets extra lekkers van maken? We hebben een eenvoudig en lekker recept samengesteld zodat je jezelf wat extra kunt verwennen na een zware training.

Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam. Eiwitten worden onder andere gebruikt om cellen en weefsels (waaronder spierweefsel) op te bouwen.

De grootste hoeveelheid eiwitten vind je in vlees, vis en gevogelte, evenals in eieren en zuivelproducten. Als je gezond en gevarieerd eet, bereik je gemakkelijk de hoeveelheid eiwitten die je gedurende de dag nodig hebt, maar het kan altijd een goed idee zijn om aan te vullen met eiwitpoeder als je niet genoeg via je voeding binnenkrijgt of als je getraind bent/atleet bent.

Als vuistregel zegt men dat voor gewone mensen de aanbeveling is een inname van 0,5-1 g/kg.

Voor goed getrainde atleten kan het getal tussen de 2-3 g/kg liggen.

We hebben een recept gemaakt voor een heerlijke eiwitshake. In dit recept heb je WHEY-eiwitpoeder en banaan als koolhydraatbron nodig. Dit type eiwitpoeder wordt snel door het lichaam opgenomen en is daarom extra goed na de training, aangezien het lichaam dan meer ontvankelijk is voor eiwitten en koolhydraten.

Post workout shake

  • 1 schep whey van Women's Best
  • Ca 100g skyr of Griekse yoghurt
  • Melk voor de gewenste consistentie
  • 1 kleine banaan
  • Twee handvol ijsblokjes

Bereidingswijze

Neem alle ingrediënten en doe ze in een blender. Blend tot het niet meer klontert.

Als je wat extra koolhydraten wilt toevoegen, voeg dan honing toe en top eventueel af met bessen.

Terug naar blog